Gomidas Vartabed'in Doğumunun 150. Yılı Dolayısıyla Okulumuzda Anma Töreni Yapıldı

Հայ  Ժողովրդական   Երգի  Առաքեալ Կոմիտաս Վարդապետ  իր ծննդեան 150 ամեակի առթիւ  ոգեկոչուեցաւ  Եշիլգիւղի  Հայոց Վարժարանի մէջ:

Վարժարանի սաները իրենց մասնակցութիւնը  բեռին արտասանութեամբ, եարաժշտութեամբ  եւ պարով: Յայտագրի վերջաւորութեան  սաները  միասնաբար երգեցին  Կոմիտասի « Ով Մեծասքանչ Դու Լեզու» ու խորապէս տպաւորեցին  ներկաները:

Ermeni din adamı, besteci , müzikolog Gomidas Vartabed  doğumunun 150. Yılı  dolayısıyla  Yeşilköy Ermeni Okulu  öğrencileri ve öğretmenleri tarafından anıldı. Şiir , koro ve dans eşliğinde anılan Gomidas ‘ın  hayatı ve eserleri bir kez daha öğrencilere aktarıldı. Son olarak tüm öğrenciler  Gomidas’ın “Ov Medzaskanç  Tu Lezu” adlı  eserini  hep birlikte seslendirdiler.

Gomidas Vartabed'in  Doğumunun 150. Yılı  Dolayısıyla  Okulumuzda  Anma Töreni Yapıldı