Öğrencilerimiz Space Camp Turkey

Ortaokul öğrencilerimiz fen bilimleri dersi öğretmenleri ile birlikte, 14-16 Nisan 2018 tarihlerinde Space Camp Turkey "İzmir Uzay Kampına" katıldı. Ailelerinden ayrı olarak, arkadaşları ve öğretmenleri ile birlikte kamp deneyimi yaşayan öğrencilerimiz, NASA tarafından hazırlanan eğitim programında, simülatörler ile uygulamalı eğitim almanın yanı sıra, takım çalışması ve liderlik becerilerinin geliştirilmesine yönelik aktiviteler de yaptılar. Yapılan etkinliklerin tümü öğrencilerimizde uzay teknolojileri konusunda büyük bir farkındalık yarattı.

Geleceğin bilim adamları olacak öğrencilerimiz;

İnsanlı Manevra Ünitesi ile daha önce NASA astronotları tarafından uzayda kullanılmış ve uzay kampına getirilmiş bir makineyi hareket ettirmenin heyecanını yaşadılar.

• Yön kaybı hissini anlatan “Çok Eksenli Simülatör-MAT”,
  • Ay’da hareket etme hissi yaşatan “1/6 Yer Çekimi Koltuğu” ve
  • Newton’un yasalarını kanıtlayan “Sıfır Yer Çekimi Duvarı” simülatörleri onlara astronotluk deneyimi yaşattı.

2 takım hâlinde eğitimlerini sürdüren 25 öğrencimizin yaptıkları en önemli etkinlik “Uzay Mekiği:Discovery” uçuşu göreviydi. Bu görev esnasında öğrencilerden bazıları uçuş mürettebatında pilot, kargo uzmanı, bilim insanı; diğerleri ise yer kontrol merkezinde uçuş yöneticisi, bilim adamı, halkla ilişkiler uzmanı oldular. Böylelikle takım ruhunu benimseyerek ve bir arada uyumlu biçimde çalışmayı, birbirleriyle etkin biçimde iletişim kurmayı, sorunları birlikte çözmeyi, bilimsel düşünme süreçlerini uygulamayı öğrendiler.

Öğrencilerimiz, sanal gökyüzünün oluşturulduğu planetaryum ile takım yıldızlarının gökyüzündeki konumlarını tanıyıp, yerbiliminden astronomiye kadar birçok konunun tamamen görsel örneklerle anlatıldığı “Sihirli Küre”yi inceleme fırsatı buldular. Ayrıca teleskop ile gökyüzünde görünen en parlak yıldızlardan olan Sirius’a  ve Orion takım yıldızının tasmasındaki yıldızlara bakma fırsatını yakaladılar.

Kampın son günü öğrencilerimiz “Uzay Kampı Eğitim Sertifikaları”nı alarak “Uzay Kampı Mezuniyet Töreni”ne katıldılar. Sertifikalarını alan öğrencilerimiz, bütün eğitimleri başarıyla geçtikleri ve eğlenerek öğrendikleri için mutlu bir şekilde kamptan ayrıldılar.

Öğrencilerimiz Space Camp Turkey