Toplam Ziyaret193349
2017-2018 EĞİT. ÖĞRT. YILI İNGİLİZCE İHT. LİST.

8. Sınıf

ERMENİCE

Amacımız,  dilini seven, konuşmaktan gurur duyan, dilinin yapısının dışında edebiyatı hakkında da bilgi sahibi olabilen, yazarlarını tanıyan, şiir okuyan ve şiir yazma zevki geliştirebilen, bilgiye ulaşmak için kaynaklardan yararlanabilen bireyler yetiştirmektir.

Bu derste öğrencilerimiz;

•  Anlama, okuma, dinleme, izleme, yazılı ve sözlü ifade yeteneğini geliştirir.
  • Ermeni şair ve yazarlardan verilen örnek parçalarla kendi kültürünü ve edebi değerlerini tanır ve sever.
  • Evrensel yapıtlarla tanışarak kendi kültürü ile diğer kültürler arasında köprü kurarak kendine ait bir dünya görüşü oluşturur.
  • Çeşitli edebi türleri tanır ve öğrenir. Sanata ve sanat yapıtlarına olan ilgi ve yeteneği gelişir.

İNGİLİZCE

Programımız, öğrencilerimizin lise yıllarında yapacakları daha kapsamlı programlara rahat geçiş yapmalarını  sağlama amacı ile daha güçlü bir temel oluşturmayı hedeflemektedir.Derslerimiz, öğrencilerin kelime haznelerini  ve iletişim kurma becerilerini geliştirebilmeleri için ilgi alanlarından seçilmiş konu başlıkları ile işlenir.Konular, öğrencilerimize yazılı, görsel ve işitsel materyaller yoluyla tanıtılır. Eşleşme, grup çalışması, sunumlar ve sınıf tartışması gibi yöntemlerle öğrencilerimizin derslere katılımı sağlanır.

Bu derste öğrencilerimizin;

•  Güncel ya da ilgi alanlarından seçilmiş konular hakkında yazı yazmaları,
  • Kitap okuyup, sunum yapmaları,
  • İzlediği film ile ilgili soruları cevaplandırıp, yorum yapmaları,
  • Yıl sonunda Pre- Intermediate seviyesine ulaşmaları hedeflenir.

FEN BİLGİSİ

Amacımız, kendini, çevresini ve evreni tanıyan, yeniliklere açık, teknolojiyi takip eden ve kullanan bireyler yetiştirmektir.

Bu derste öğrencilerimiz;

•  Kovalent ve iyonik bağlı bileşikleri öğrenir, bunlara örnekler verir.
  • Kimyasal reaksiyon çeşitlerini öğrenir, bunlara örnekler verir.
  • Asit, baz ve tuzların özelliklerini ve günlük hayattaki kullanım alanlarını öğrenir.
  • Canlılar için madde ve enerjinin gerekliliğini kavrar. Solunum ve fotosentez olaylarının farklarını belirtir.
  • Yönetici molekülleri öğrenir, DNA ve RNA’yı karşılaştırır.
  • Mendel’i tanır, genetik biliminin önemini kavrar, Mendel’in çaprazlama deneylerine örnekler verir.

MATEMATİK

Amacımız, matematik dersini sevdirip, kazandığı davranışları günlük yaşantısında uygulayabilen öğrenciler yetiştirmektir

Bu derste öğrencilerimiz;

Rasyonel sayıları tanır ve özeliklerini kavrayarak  dört işlem yapar.

• Karekök hesaplar ve kareköklü sayılarla dört işlem yapar.
  •  Harfli ifadelerle işlem yapar, özdeşlikleri kavrar.
  • Birinci dereceden bir bilinmeyenli ve iki bilinmeyenli denklemleri çözer.
  • Üçgenlerde eşliği ve benzerliği kavrar, problemleri çözer, üçgenlere ait temel çizimleri çözer.
  • Pisagor ve öklit bağıntılarını kavrar ve uygular.
  • Dik açıların trigonometrik oranlarını kavrar oranları hesaplar.
  • Denklemi verilen doğruyu çizer ve doğrunun eğimini kavrar.
  • Permütasyon ve olasılıkla ilgili bilgileri kavrar.
  • Katı cisimlerin özeliklerini kavrar, alan ve hacimlerini hesaplar.
  • Saat aritmetiği, modül ve ikili işlemi kavrar.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ İNKILAP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK

Amacımız, Atatürkçülüğün  insan hakları ve demokrasinin temeli olduğunu  öğretmek ve  Atatürkçü düşünceye sahip gençler yetiştirmektir.

Bu derste öğrencilerimiz;

•   Atatürk’ün hayatı ile ilgili olguları,  karşılaştığı güçlükleri,  son günleri ve ölümü ile ilgili olayları , Atatürk’ün kişiliğini ve özelliklerini kavrar.
  • Atatürk’ün çağdaşlaşma  konusundaki fikirlerini kavrar.
  • Demokratik yönetimin değerini kavrar.
  • Demokrasiyi üstün tutmak ve ilerletme bilinci kazanır.
  • Türk kadınının Atatürk döneminde elde ettiği sosyal ve siyasal hakları kavrar.
  • Türkiye’nin jeopolitik yönden önemini kavrar.
  • Atatürk’ün düşünce sistemini oluştururken ,dünyada ve ülkemizde meydana gelen olaylardan etkilendiğini açıklar.
  • Atatürkçülüğün önemini, Atatürk ilke ve inkılaplarının amacını, ortak özelliklerini ve dayandığı temel esasları kavrar.

TÜRKÇE

Amacımız, öğrencilere dinlediğini ya da okuduğunu doğru anlayabilme, anladığını sözle ya da yazıyla en doğru biçimde anlatabilme becerilerini kazandırmaktır.

Bu derste öğrencilerimiz;

•  Düzeyine uygun bir düşünce veya öykü yazısını anlamlı olarak duraklamalara ve tonlamalara özen göstererek okur.
  • Yazım kılavuzu, sözlük gibi yardımcı kaynaklardan yararlanır.
  • Atatürk’ü tanıyarak, O’nun yurtseverliğini, ülkü sahibi oluşunu, yaratıcı yönlerini, sabrını, disiplinini, sanata verdiği önemi kavrar.
  • Söz gruplarını, atasözlerini, özdeyiş ve deyimleri kullanır.
  • Gördüğü, yaşadığı olayı yazılı ve sözlü olarak anlatır.
  • Yazılı anlatımlarını, söz dizimi, yanlış sözcük kullanımı, dilbilgisi hatası yapmaksızın uygular.

PazartesiSalıÇarşambaPerşembeCuma
08:5009:30ErmeniceMatematikİngilizce .MatematikFen Teknoloji