Toplam Ziyaret193209
2017-2018 EĞİT. ÖĞRT. YILI İNGİLİZCE İHT. LİST.

Uygulamalı Derslerimiz

RESİM DERSİ:

Amacımız, öğrencilerimize güzel sanatlarla ilgili bilgileri kazandırmak, sanatı görsel ve iletişim aracı olarak kullanabilmeyi sağlamak ve sanatsal yaratıcılığı geliştirebilmektir. Derslerimizde, çocukların özgün düşünebilme, üretme ve deneme kapasitelerini geliştirmeleri hedeflenir.

MÜZİK DERSİ:

Amacımız, öğrencilerimize yakın çevreden başlayarak, müzik dinlemenin, boş zamanlarını müzik ile değerlendirmenin önemini kavratmaktır. Derslerimizde, öğrencilerimizin ilgi ve yeteneklerine göre yaratma güçleri ve müzik dağarcıkları geliştirilmektedir.

BEDEN EĞİTİMİ DERSİ:

Amacımız, öğrencilerimizin bireysel yeteneklerini ortaya çıkartmak ve becerilerini geliştirmektir. Öğrencilerimizin, sosyo- kültürel anlamda kendine güvenen, çevresi ile barışık kişilikler geliştirmeleri hedeflenir. Bu amaçlar doğrultusunda çocuklara sağlıklı bir yaşam için sporun önemi kavratılır.

BİLGİSAYAR:

21. yy çocuklarının,teknolojinin hızla geliştiği günümüzde ilerleyebilmeleri ve çağı yakından takip edebilmeleri için bilgisayarı ne zaman, niçin ve nasıl kullanabileceklerini bilerek ondan yararlanmaları hedeflenmektedir.

Okulumuzda , öğrencilerimizin bilgisayar ile olan etkileşimleri anaokulundan başlayıp 8. sınıf sonuna kadar devam etmektedir. Farklı yaş gruplarının özellikleri dikkate alınarak geliştirilmiş öğretim programları uygulanmaktadır. Eğitim amaçlı CD’ler, Microsoft Office programları ve internet uygulamaları ile öğrencilerimizin üretkenlikleri artırılmaktadır.

Bilişim teknolojisinin hızla yayılmasıyla, bir tuşla internetin sağladığı imkanlardan faydalanan çocuklarımız okulumuzun sahip olduğu sürekli internet bağlantısı ile araştırmacı, üretken ve çağdaş öğrenciler olarak bu olanaklardan sınırsız faydalanabilmektedirler.

BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÖĞRETİM ÇALIŞMALARIMIZ

Bilgisayar Destekli Eğitim çalışmalarının temel hedefi, görselliği ön plana çıkarıp öğrencinin bireysel katılımını da (interaktivite) ders işleyişine adapte ederek kısa süreli öğrenim yerine kalıcı, hafızaya yönelik bir öğretim ortamı sağlamaktır. Ders öğretmenleri ile birlikte belirlenen konular, resimli testlerle ve animasyonlarla desteklenerek daha eğlenceli hale getirilmiştir. Böylece öğrencinin eğlence amacıyla kullandığı bilgisayarı bir eğitim aracı olarak kullanma becerileri de geliştirilebilmektedir. Öğrencilerimize anasınıfından itibaren güncel programlarla etkin bilgisayar kullanma hakimiyeti kazandırılarak ileri sınıflarda Bilgisayar Destekli Eğitim ve Öğretim uygulamalarından maksimum yaralanabilmeleri hedeflenmektedir.